12 Kasım 2013 Salı

Football Manager 2014




The 3D Match Engine sayesinde geliştirilen yapay zekâ ,taktiksel yönetim,karşı takım futbolcuları transferi, linux ve mac'de oynama






Torrent olarak indirmek için BURAYI tıklayınız

YORUMLAR

2 sene sonunda master kategorisinde menejerlige yukselenleri ingiltere ikinci lig takimlarina transfer eden oyundur.

football manager serisinin son çıkan oyunu.
ilk yarıyı türkiye liginde lider bitirdim,beşiktaşla oynuyorum. açık söylemek gerekirse geçen sene oyunu hiç beğenmediğim için oynamadım. bu sene de adapte olana kadar bir kaç maç save-load yaptım. ancak söylemem gereken ilk tespit şu;kesinlikle ve kesinlikle taktikle çok haşır neşir olmak gerekiyor. eski oyunlarda ben bir iki taktik yapar onların üzerinden şov yapardım ama bu oyunda bu tutmuyor. evet bir maç yenebiliyorsunuz ama ondan sonra ağır yenilgiler getiriyor size sabit bir taktik, bu yüzden fmcilere tavsiyem maç içinde ve oyun genelinde sürekli taktik değiştirmeleridir

sıradan bir futbol maçında, topun en fazla kaç değişik şekilde direkten dönebileceğini göstermeyi amaç edinmiş oyun. oyunu yapanların bu direkten döndürme sevdasını ancak bu şekilde açıklayabilirim.

bir çok arkadaş oyunun gerçek dışı olduğuna dem vurmuş, ben katılmıyorum. ss almayı unuttum ama saatlerdir maç sonunda yazdıkları bir manşet vardı ona gülüyorum, konuyu açmak gerekirse şöyle efendim; kopenhag ile kendi saham da oynuyorum ve 70. dakika 5-1 öndeyim artık buglardan dolayımı yoksa benim futboldan zerre anlamadığımın bir ispatımı bilemiyorum, 3 korner 1 penaltı maç 5-5 sona erdi. monitörün yeni olması dolasıyla masayı yumruklamayı tercih ederek biraz ana bacı küfürlerle maçı sonlandırdım. sinirli sinirli haberleri geçerken "beldar kopenhag maçında çıldırdı" başlığını görünce oyunu yapanlara saygı duydum


fenerbahçe takımını seçtiğim ve 4-3-3 hücum futboluyla her maç rakiplerimi gollere boğduğum oyun. her maç rakiplerimi beklenmedik bir skorla yenince oyunun açığını buldum galiba diyordum ta ki galatasaray'a 2-0 yenilene kadar. yalnız bir kez daha galatasaray'la karşılaştım onda da 4-0 yenmiştim. genellikle galatasaray'a karşı deplasmandayken kontra, kendi evimdeyse defansif futbolla oynardım. böyle oynarken de ya berabere kalırdım ya da kazanırdım. hücum futbolu oynayıp yeneceğime pek ihtimal vermezdim. 4-3-3 taktiğe yatkınlık derecesi de tam olduğundan hücum futbolunu tercih edince takımımdan istediğim performansı alıyorum. kayserispor'a karşı bir maçım da 5-5 berabere bitmişti. onlar 5-3 öndeyken, son dakikalara gelmişti, ben artık kesin yenildim diyordum, beraberliğe hiç ihtimal vermezken, birden 2 gol atıp berabere kalmam beni şaşırtmıştı. şu oyunda son dakikalar olsa bile 3-0 önde olsam yine berabere kalabilirim gibime geliyor. 

söylemeden edemeyeceğim şu yabancı sınırlaması yüzünden türkiye ligi'ni bırakabilirim. şu an ikinci sezondayım ve ilk 11'de sadece 5 oyuncu oynatabiliyorum. tamam iyi dereceleri türk oyuncu olsa şikayet etmezdim de o da yok ki. ben de bu yüzden altyapıya olabildiğince yatırım yapıyorum. genç oyuncu transfer edip erkenden onları takımıma kazandırmaya çalışıyorum. bizim ülke kulüplerinin 100 bin euroluk oyuncu için 8 milyon euro istemeleri de beni çileden çıkartıyor. yabancı bir takımdan değerini tam hatırlamıyorum en fazla değeri 500 bin euro'dur, genç oyuncuyu 2,4 milyon euro'ya takımıma transfer ettim.

transfer seçeneklerindeki nabız yokla fonksiyonunu iyi ki koymuşlar. bir takıma teklif verirken bir miktar para öneriyorum "nabız yokla" butonuna basıyorum sonra da fiyatı biraz daha indirip belki bu fiyatı kabul ediyorsa o kadar para vermem deyip tekrardan "nabız yokla"ya butonuna basarak kulüp tarafından kabul edilebilir açıklaması çıkıyor ve ben de biraz fazla para ödemekten kurtuluyorum. oyuncu satarken de bunun tersi olarak fiyatı yükselterek teklifleri daha çabuk yapabiliyoruz. önceki sürümlerde oyuncu alıp satırken habire teklif yapıp cevap vermesini bekleyip duruyorduk. pazarlıklarda uzun sürebiliyordu hâliyle. bu nabız yokla seçeneğini çok iyi düşünmüş sega. hem oyuncu alıp, satarken diğer kulübün en az ya da en fazla hangi parayı kabul edebileceğine nabız yokla sayesinde anlayabiliyoruz hem de pazarlık aşamaları çok sürmüyor. nabız yokla butonuna bastıktan sonra hemen kulüp senle pazarlığa geçiyor.

oyuncu konuşma seçeneklerinin arttırılması, oyuncunun moralini yükseltmek ve kendimizle ilişkisini sıkı tutmak bakımından güzel olmuş. oyuncu ödül aldıktan sonra ya da milli takıma seçilmişse onunla ilgili bir haber geliyor haber kutumuza ve onu tebrik etmek istediğimizde sağ altta oyuncu tebrik et butonu çıkıyor ve onu tebrik edebiliyoruz. eğer oyuncunun kadro durumunu değiştirmek istiyorsak bu konuyu onunla konuşabilme seçeneğimizde var. oyuncu yaşlanıyorsa ve artık kadroya almak istemiyorsak bunu yine onunla konuşabiliyoruz. ben egemen korkmaz ile konuşma yapmıştım öyle. "anlıyorum sizi, ne zaman isterseniz ben hazırım" gibisinden bir cevap vermişti. böylece haber kutumuzda oyuncunun, beni neden oynatmıyorsun cinsinden haberlerle karşılaşmayacağız. birkaç tane daha var böyle konuşma seçenekleri ama onlar football manager 2013'te vardı sanırım, tam hatırlayamadığımdan onları yazmayayım.

yönetimde fikir ayrılıkları yaşadığımızda artık bunu basına sızdırabiliyoruz. bunu henüz hiç yapmadım ama yönetimle ilgili bir sorununuz ve takımdan atılma riskiniz yoksa yapmanızı öneririm. bu takımdan kovulma riskinizi daha da çok arttırabileceğini düşünüyorum. benim istediğim konular olsa da olur olmasa da şeyler olduğundan hiç basına sızdırmadım. zaten çoğunu kabul ediyorlar. bir daha fikir ayrılığı olursa bi denerim, tepkilerini merak ediyorum. ayrıca yönetimin bizim hakkındaki güven konularındaki biri olan "iş durumu" hep düşük. iş durumunun ayrıntısına baktığımda da "sözleşmenizi sonlandırmak fazla bir miktara mal olmayacağından, iş güvenliğiniz oldukça düşük" yazıyor. yönetimde güven derecesi sağlam, bu iş durumunu yükseltmek için takımda daha fazla başarıya atınca mı yoksa takımla sözleşme yaparken tazminatımızı yüksek tutabileceğimiz bir seçenek var da öyle mi çözüyoruz, bilmiyorum. o konuyu hâlen anlamadım.

taktik ayarlarındaysa başlangıç taktiği ve alternatif taktikler olmak üzere iki bölüme ayrılmış. alternatif taktikte sınır ne kadar bilmiyorum. her maç taktiği önceden ayarladığınız alternatif taktiklerden birini seçerek onu başlangıç taktiği yapabiliyoruz. antreman bölümünde antreman programından mutsuz/memnun/mutsuz olanların sayısını ve kadronun kondisyonunuysa maça hazır/maçtan sonra yorgun/maç kondisyonu eksik/maç kondisyonu fazlasıyla eksik/sakat/antremanda sakatlanan/yorgun olanların sayısını daire grafiğiyle desteklenmiş hâlde görebiliyoruz.

oyun genel bakımdan ayrıntılı, seçeneği bol, grafikleri arttırılmış. kendi adıma beklediğime değdi, güzel olmuş oyun, tabii şu konu haricinde (...ki önemli bi konu); maç motorunda oyuncuların net pozisyonları özellikle kaleciyle karşı karşıya pozisyonları "çok" kaçırması sinir bozucu durum. gol olduğunda bazen gol olduğunu belirten bildirim geç geliyor, gol sayıldı mı sayılmadı mı diye tereddüte düşüyorum. son dakikalarda gol yiyerek beraberliğe/yenilgiye de doyuyorum.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder