26 Kasım 2013 Salı

Tom Clancys Splinter Cell: Blacklist (Multi17) RePack

splinter usta sam amcanın eski günlerine döndüğü oyun,hani call of duty havası var gibi


11.79 GB
İndirmek için BURAYI tıklayınız


YORUMLAR

oyunun grafikleri epey iyi. grafikleri beğenmeyenler ne gibi beklenti içindeler ciddi şekilde merak ettim.
kaldıki hala oyunlarda grafik beklentisi içinde olmak çakma ergen oyunculara göre bir iştir kanımca.
hikaye sıradan evet, ve düz bir oynanışı var yani tabiri caizse lineer.

ama benim gibi hitman veya dishonored gibi oyunlarda ghost, stealth modda yani aksiyondan uzak, sinsi ve düşünerek oynamayı sevenler için epey dolu bir oyun.
grafikler ve oynanış tatmin edici düzeyde. yenilik getirmiş mi evet demek doğru olmaz.
ama spinter cell kalitesini koruyan bir oyun olmuş bana göre.
----------------------------------------------------------------------------
ezelden beri stealth oyunların hastasıyımdır. snake eater'ı açar açar european extreme'de götümden ter akıta akıta oynarım hala. düşün yani halimi. splinter cell serisini de severim mgs yanında biraz çerez kalsa dahi. ama arkadaş bu oyun çerezi geçmiş be. jelibon olmuş resmen. nasıl stealth bu hıamina. siperden sipere tek tuşla geçiliyor lan! hadi bunları geçtim, hızlıca paldır küldür rakibi ekarte bile edebiliyorsun, etraftakiler olaya uyanmadan.

bu izlenimlerim ilk 3-4 saat içindi tabii. oyunu bitirince detaylı inceleme yazarım. bir de co-op bölümlerinden birini tek başıma oynayayim dedim, kimseye gözükmeden ilerlemeye kastım bonus için, harbi o biraz terletti. sevdim. iki kişi ile oynansa basitçe bitebilecek görevler gerçi ama tek kişi daha zor. zorluktan haz alanlar için tavsiye edilir.
---------------------------------------------------------------------------------------
oyunu baya oynadım, ilerledim.
oyunda ghost mode olarak bitirmek için kasarsanız epey zevkli ve zor oluyor.
ama sipere saklan, piştt deyip adamı paketle derken bazen kolaylaşmıyor değil.
size sunduğu bir çok alet var. bunlarla iş çocuk oyuncağı oluyor. ee benim gibi işi kasmayı sevenler bu aletleri pek kullanmıyordur zaten.
mesela ses çıkaran bi aparat atıp adamların dikkatini dağıtma, mini kamera atıp, yanından geçen adamlara uyku gazı mıdır nedir onu salmak.
uçan bir aletle şok verici dart edip adamları bayıltma derken bebe oyununa dönüyor sanki.

ha oyundaki en küfür edilesi şeylerden biri köpekler. a.kodukları yüzüne bi görevi kaç kere tekrarladım.
pek tabii adamlar sizi görüp ateş ettiğinde bilakis ölüp, yalakamadan devam etme eğilimde olan benim gibiler, aynı bölümü 234324 kez tekrar edince bazen dellenip, memati moduna girmiyorda değil hani.

bam güm hardcore şiddet için cod ve bf varken sam fisherla sessiz bi şekilde ilerleyip hiç bi düşmanı huylandırmadan hiç bi ampülü patlatmadan, tek bi el bile silah ateşlemeden, odaya girerken açtığın kapıyo tekrar kapatarak hayalet gibi ilerlemek daha keyifli bence. 

çok zorlandığım zaman arbaletle pıst diye uyku gazı nı sıkıyorum ayaklarının dibine tertemiz valla.

gadgetlar çok kullanıslı olmus bariz bi şekilde oyunun gidişatını etkiliyor. denişik gözlükler var bir de, o kısım da güzel olmuş.

silahlara denecek söz yok zaten yeterli parayı biriktirirseniz gerçekten tek kişilik ordu olabilirsiniz.

ha bu arada görev haritasında single player senaryonun yanında, istersen co-op istersen solo takılabileceğin yan görevler var bunların çoğu hikayeyle dolaylı yoldan bağlantılı.

şu an bu yan görevlerden birinde istanbulda kapalı çarsıdayım. ilk izlenim fena değil hoş olmuş ama ufaktan bi pakistan tadı da yok değil çalan müziklerde falan.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
çok büyük beklentiyle bekledim kendisini. piyasa çıktığını da yeni öğrendim. hemen kurdum oyunu başladım oynamaya. karşımızda sağlam bir ekibi ve büyük imkanları olan bir sam fisher vardı. oyunun ilk girişi hoş düşünülmüş. yarı sinematik yarı manual tatlı bir giriş yapmışlar. sonra kendimizi uçağımızın içinde bulduk ve devam ettik bölümlere.

ilk olarak senaryo gerçekten vasattı. klişe bir ajanlı aksiyon gerilim filmi tadında bir senaryo çıkmış ortaya. oyunun sonu da yine sağlam bir klişeydi. 
karakterlere de pek ısındığım söylenemez açıkcası. zaten kızıl saçlı ablamızı yanlış hatırlamıyorsam conviction' dan tanıyoruz. hacker ve yardımcı ajanımızın karakterlerine çok çalışılmamış sanki. bence vasattı ikisi de. yine conviction' dan hatırladığım kötü karakterimiz(isimleri hatırlamıyorum) o ekibe renk katmış gerçekten. o olmasa ekip cidden bayık olacaktı.

oyunun ilk bölümleri de bana çok yavan geldi niyeyse. ama son bölümlere doğru gizlilik olayı gerçekten ön plana çıktı ve oyunun zevki otomatik olarak arttı. belki de ilk bölümlerin yavan gelmesi oyunu normalde oynamamdan olabilir. zaten tekrar realistic modda başlamayı düşünüyorum. 

silahlar ve gadgetler hakikaten iyiydi. gadget inanılmaz stabildi. bazı durumlarda can kurtaran gibi yetiştiler. sam abimizi özelleştirme konusunda da baya detaylı bir profil çıkarmış yapımcılar.

ama ben çok daha özel bir splinter cell bekliyordum açıkcası. özellikle bölüm mekanları çok klişe geldi bana. daha özel mekanlar bekliyordum. hatta açık ve halkın olduğu görevler bile beklemiştim. olsaydı çok güzel bir zenginlik katardı oyuna. ama hakkını verelim bazı mekanlar iyiydi. spoiler olmaması için isim vermeyelim. 

silent kill modundaki hareket çeşitliliği de doyurucuydu. orjinal ve güzel hareketler vardı.

benim en çok dikkatimi çeken sorun ise; grafik konusuydu. gereksiz bir kasma söz konusuydu oyunda. cihazımın hiç de fena olmamasına rağmen grafik özellikleri lowdaydı. bu da detaylarda cidden komik görüntelere sebep oldu. bu heralde grafik motoruyla alakali bir durum olsa gerek. gerçi son dönem oyunları grafikleriyle artık oyun sektörünün konsolda devam edeceğini haykırıyor adeta. standart bir i7 cihazla son dönem oyunlarından iyi performans beklemek hayalcilik olur heralde. 

neyse efenim. çok şeyler beklediğim blacklist benim için hayal kırıklığı oldu. bunda grafik sorunun etkisi tabi ki büyüktü.

bakalım realistic mod ile daha zevk veren bir oyun olabilir.

lakin her halükarde stealth action' un iki öncüsü hitman ve splinter cell' in son oyunları kıyaslanırsa absolution blackliste her türlü fark atıyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder