11 Kasım 2013 Pazartesi

Metro: Last Light tek link
















Metro:Last light

Yıl olmuş 2034,ortalık kıyamet sonrası yanmış yıkılmış halde.Dışarıda nefes alamayacağınız bir atmosfer ve değişime uğramış mutant'lar içeriyede saldırmak üzere.
Çok güçlü bir silahı ele geçirmek için birbirleriyle savaşan istasyon şehirleri ve oyunun kahramanı olarak bütün sorumluluk sizin üzerinizde

Tek link indirmek için burayı tıklayınız


YORUMLAR

cok guzel bir oyun. metro 2033 daha iyiydi ama onu solemem gerekir. onun da sebebi ilk oyun olmasi sebebiyle o atmosferi ilk kez tatmamiz ve yaratiklarla daha fazla hasir nesir olmamizdir. ıki oyun turu de efsanedir. eger nukleer savas senaryolarini, postapokaliptik ortamlari ve tabii ki fps oyun turunu seviyorsaniz bu oyun serisi sizde bambaska etkiler birakacaktir. gaz maskesinden zor nefes alma, cesitli survivor gruplar ve bunlar arasindaki catismalar, ideolojilere, dunyaya ve gelecege dair cok guzel tespitler iceren oyundur. seriyi iki kez bitirdim. hardcore ve normal olarak tabii. ancak naparsam yapiym iyi sonla bitiremedim 


atmosfer konusunda ilk oyundan geri kalır bir yanı yok. gecenin 4ünde surround bir headset'le oynadığınız zaman aynı 2033'de olduğu gibi patır patır sıçtırabiliyor. o yanlızlık ve çaresizlik hissi aynen yerinde. ilk oyunun klostrofobik havasından uzak yanlız. yüzeyde daha fazla vakit geçiriyorsunuz fakat suser bir arkadaşın değindiği gibi, yukarıdaki ortam aşağıdan çok daha tehlikeli. insanlı ortamlara girdiğinizde ise karakterlerin ne kadar güzel işlendiğini, o donuk ve durgun dünyanın aslında ne kadar hayat dolu olduğunu görüyorsunuz. herkesin bir hikayesi var. durup dinleyin sadece. bir neutral zone'a girdiğinizde beygir gibi istasyonun bir tarafından diğer tarafına koşuyorsanız "anaa, iyi son nerde lan" demeniz gayet doğal. 2033 postumda da dediğim gibi, metro evrenine öyle davranmayın. stealth ağırlıklı takılın. ranger mod'da oynadığım için olabildiğince savaşmaktan kaçındım. sanırım 4-5 kere combat'a girmek zorunda kaldım. kafanı aşağıda tut karanlıkta kal ve sabırlı ol. zorunda kalmadıkça da combat'a girme. o kadar zor değil aslında..


herkes demis, eksik kalmayayim: atmosfer! oyun cidden bilhassa gece, uygun ambiyans hasilken oynanirsa icine ceken bi yapiya sahip. aslinda kisin oynamak lazimdi last light'i, ben olayi geceden kurtarmaya calistiysam da 30 derecede gotten ter akarken oyunun atmosferine duhul etmek elbette daha zor. her halukarda oyun surukleyici bir deneyim. ozellikle savas bolgeleri ve ardindan metro'da yasami taniyalim, gezelim gorelim bolgelerinin dengeli dagilimi hasebiyle bu kurgu dunyadaki yasama bir sekilde dahil olmayi basariyor oyuncu. ben pek cok yerde harbiden etkilendim, durdum dusundum, o dar koridorlardaki yasami, insanlari, onlarin dertlerini, sevinclerini hayal ettim. 

grafikler fena degil. aslinda bircok yerde, bilhassa yuzeyde, kicimi kesmek isteyen turlu mutantan kacarken kimi vakit durup manzarayi inceledigim, "vay aq!" dedigim cok oldu. karakter animasyonlari bir miktar hoduk, grafiklerde de yer yer abidiklesmeler mevzubahis, uzerinde bir miktar daha calisilabilirmis, belli. yine de su haliyle de grafikler ohannes ile iyi arasinda gidip geliyor bence.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder