17 Kasım 2013 Pazar

Grand Theft Auto IV--torrent indir



12.24 GB

Torrent olarak BURADAN indiriniz

KONU
Grand Theft Auto IVNiko Bellic adında yasadışı yollarla göç etmiş Bosna Savaşı gazisi olan bir Sırp uyruklu bir adamın hikâyesini ele almaktadır. Niko'yu Amerika'ya kuzeni Roman'nın oyun daha başlamadan yıllar önceki ikna çabaları getirmiştir, bunun üzerine Niko Doğu Avrupa'dan ayrılarak yasadışı geçmişini unutmak ve Amerikan Rüyası'nı yaşamak için Liberty City adlı bir şehre gelir. Şehre vardıktan kısa bir süre sonra Niko ne var ki Roman'ın çetelerle ve borçlarla uğraştığını örtbas etmek için zengin ve lüks hayat ayaklarının yalan olduğunu öğrenir. Niko Roman'ın başına beladan kurtararak kendisi için şehirde yeni bir hayat yaratma umudu içersine girer.
Niko'nun Liberty Şehri'ne başlıca geliş amacı Niko askerdeyken birliğine ihanet edip birçok kişinin ölmesine neden olan Florian Cravic adlı bir eri aramak olduğu oyunun sonlarına doğru açığa çıkmaktadır. Niko çok geçmeden, kuzeni Roman'ın tefecisi olan Vladimir Glebov yüzünden Liberty Şehri'ndeki bir örgüt lideri olan Mikhail Faustin ve ortağı Dimitri Rascalov ile tanışır. Niko, Faustin için yaptığı görevlerin ardından Faustin'e ihanet edip teşkilatı devralmak için Dimitri'nin tezgahladığı süikasti gerçekleştirir. Niko, Dimitri'nin komutlarına uyarak Faustin'e suikast düzenler ve onu öldürür; ancak Dimitri sözünde durmayıp Niko'nun eski patronu Rodislav Bulgarin ile gizli anlaşma yaptığını Niko'ya açıklar. Niko'ya önceleri arka çıkan Jamaikalı silah taciri Little Jacob bu olaylarda Niko'nun hayatta kalması için elinden gelen desteği verir. Dimitri ve Bulgarin kayıplara karışır ancak Jacob, Niko'ya onların icabına daha sonra bakacağını söyler.
Niko'ya Roman'dan telefon gelir, Roman kendisini arayan sessiz telefonlardan korkup uzak bir yerde saklanır. Niko'yla ikisi buluşurlar ancak Roman'ın alevler içindeki dairesi ve taksi durağıyla karşılaşırlar. İkisi Bohan'a kaçarlar, Dimitri'den gelen ölüm tehditlerinin ardından Roman, kızarkadaşı Mallorie'ye evlenme teklif edeceğine dair planlarını açıklar. Niko ilerleyen günlerde şehir civarında yeni dostlar edinip İrlandalı McReary Çetesi (Gerry ve Packie gansterleri, polis Francis ve uğuşturucu taciri Derrick), Pegorino Suçlular Alemi (Don Jimmy Pegorino, caporegime Ray Boccino ve yardımcısı Phil Bell), Playboy X'in çetesi, Dwayne Forge, Elizabeta Torres'in uyuşturucu çetesi ve daha fazlası çetelerle aradığı kişinin izine rastlamak amacıyla çevre yapmak ayrıca kendisi ve kuzeni Roman'ın hayatını korumak için para biriktirmek suretiyle birçok örgüt için çalışır. Niko sonunda Florian'ın izine rastlar, fakat kendisi ismini Bernie Crane olarak değiştirmiştir ve Niko, Bernie'nin aradığı kişiyle hiçbir bağlantısı olmadığını tespit eder ve geriye tek şüpheli şahıs kalmıştır: Darko Brevic.
Oyundaki el altından yürütülen işlerle ilgili olarak, "U.L. Paper" adı altındaki belirsiz bir devlet dairesi, hastanede yatmakta olan ve ölümle burun buruna olan ve Niko'nun asker birliğine ihanet eden Darko adında bir adamı Bükreş'e yerleştiren Jon Gravelli adlı bir gansterle gizli anlaşma yapması için Niko'ya baskı yapar. Bunun üzerine Niko, son bir karşılık olarak onu Liberty City'ye götürmeye karar verir. Niko, uyuşturucu düşkünü ve suçluluk duygusu hisseden Darko ile karşı karşıya gelir. Oyuncu ilerleyen zamanda ya Darko'yu infaz eder ya da onun canını bağışlar. Daha sonra kendi geçmişinin acılarını dindirmeye çalışan Niko bir barda kafa dinlerken Jimmy Pegorino adında bir gangster patronuyla karşılaşır ve Niko'dan kendisine para karşılığı bir iyilik yapıp yapamayacağını sorar; iyilik de bir eroin nakliyesini kendisi için ele geçirip bir Dimitri Rascalov adında bir alıcısına satmaktır

.
YORUMLAR
şahsi kanaatimce oynanabilirliği en keyifli gta oyunudur. ancak bir vice city kadar şehirle bütünleştirip, verdiği keyfi de on katına çıkartamıyor. bir new york sever olarak şehri çok sevdiğimi söylemeliyim. özellikle times square beni büyüledi. algonquin muhit olarak çok güzel. şehirde tabelalara bakarak nereye gitmek istiyorsanız üç aşağı beş yukarı deneye deneye gidebiliyorsunuz. illa target belirleyip map üzerinden gitmenize de gerek olmuyor. benim şehirle ilgili en sevdiğim şeylerden birisi atmosferinin müthişliği oldu ancak gta serisinin hayranı olarak san andreas'taki los santos'un hem şehir hem de kırsal yaşamı barındırması olmadığı için şehir sürekli metropolitan bölgede geçtiğinden bir süre sonra boğuyor. insan oyunda da olsa kaçıp bir kır havası almak istiyor. bu durumlarda da helikopterle yüksekçe bir gökdelene çıkıp oturuyorum veya firefly island'a gidiyorum. oyunu senaryo olarak da çok başarılı buldum ben. konusu çok güzel ilerliyor, hiç olmadığı kadar dramatik bir hikaye niko'nun hikayesi. senaryo içinde cep telefonunun önemi müthiş derecede vardı. ayrıca her türlü şey için de cep telefonunu kullanmak değişik bir tecrübeydi. sevgililer, arkadaşların arayıp bir yerlere gitmek istemesi, internet cafe olayı gibi değişik ve çok güzel şeyler barındırıyor. 

şahsen bu oyunda beni en çok cevbeden şey dramatik hikaye ve şehir atmosferi oldu. gönül ister ki devasa bir şehir planı olsun, hem metropolitan hem de kırsal alan olsun, kazandığımız parayla bir şeyler alabilelim.oyunu ikinci bitirişim ama silmeye de elim gitmiyor. 2 senede iki defa bitirdim birer haftada ama boş boş gezmesi bile çok keyifli geliyor.
------------------------------------------------------
oyun tek kelimeyle harika. yarış oyunlarından daha iyi çarpışma efektleri var. sims serilerinden daha iyi insan ilişkileri var. en azından baladi bal bla bla diye saçma sapan konuşmalar yok. çoğu fps oyunundan daha kaliteli çatışma sahneleri var. köprüden geçerken 5 $ ödemek, internet kafeye gidince 1 $ eksilmesi, michelle ile gezmeye çıkıldığında gidilen yere göre paranın harcanması oyuna süper gerçekçilik katmış. haritada işaretlediğimiz yere olan en kısa yolu gösteren gps sistemi dehşetengiz bir kolaylık sağlamış. son olarak internet olayı bitirmiş zaten. niko'nun annesinden mail gelmesi, brucie'nin motor bulma mailleri, arkadaşlık sitesinden gelen yanıtlar. harika olmuş.

rahatsız eden veya eksik olan yerleri bence şunlar; görevler san andreas'a göre yavan geldi. biri git şu adamı öldür diyor. ya kovalamaca sonunda ya da çatışma sonunda her türlü bitiriliyor görevler. san andreas'taki motorla kovalama görevini 5 kere oynadığımı bilirim. bir de rahatsız eden nokta şu ki niko'nun savaştaydım, savaş gördüm, savaş savaş savaş diye bahsettiği olay aslında sırpların yaptığı türk katliamıdır. mikhail faustin'in eşiyle konuştuğu bölümde 50 tane çocuğun ellerinin kesilip kiliseye atıldığını ve bu olayın kendisini derinden etkilediğini söylüyor. evet o çocuklar türk çocuklarıydı.
------------------------------------------------------------------------
2 yıl önce yarıda bırakıp gta 5e başlamadan dur şunu bir bitiriyim dediğim oyun. araba kontrollerinde emeği geçen herkesin ağzına sıçıyım sürülmüyor kardeşim. hızlı arabalarla 5 metre gidemezken dandirik arabalarda da savrulmaktan götü kurtaramıyoruz. motor kontrolleri hak getire. en ufak yerde düşmeye meyilli. senaryo görüntü ve ayrıntı olarak çok güzel oyun ancak bu araba işi gerçekten çok sıkıcı.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder